70-lecie-ilo
- Odsłony: 2429
Komitet Organizacyjny Zjazdu Absolwentów składa serdzeczne podziękowania:
- Absolwentom- za wszystkie ciepłe słowa, pamięć o naszej szkole oraz że mogliśmy być w tym Dniu Razem,
- Nauczycielom i Pracownikom: byłym i emerytowanym- za uświetnienie uroczystości Swoją obecnością, miłe spotkania i wspomnienia,
- Odsłony: 2882
Tuż po uroczystej akademii rozpoczęliśmy świętowanie 70. urodzin na sportowo. W Turnieju Piłki Siatkowej Absolwentów wzięło udział 21 zawodników i zawodniczek, Podzieleni na trzy zespoły walczyli o puchar oraz medale. Każdy z uczestników otrzymał pamiątkową koszulkę. Rozgrywki uświetnił pokaz grupy akrobatycznej Undergravity podczas otwarcia turnieju.
- Odsłony: 8950
Dyrekcja, Grono Pedagogiczne, Rodzice, Uczniowie oraz Pracownicy I Liceum Ogólnokształcącego w Lęborku mają zaszczyt zaprosić absolwentów oraz emerytowanych i byłych nauczycieli na obchody 70. rocznicy powstania szkoły, połączone ze Zjazdem Absolwentów. Uroczystość odbędzie się 21 listopada 2015 roku.
- Odsłony: 10098
W ramach obchodów 70-lecia szkoły oprócz tueniejów siatkówki dla szkół gimnazjalnych odbyły się dwa Turnieje Piłki Siatkowej o Puchar Dyrektora I LO dla szkół ponadgimnazjalnych. W środę 18. listopada rywalizowali chłopcy. W zawodach udział wzięło 5 z 6 zaproszonych drużyn. Nasi siatkarze gładko przeszli fazę grupową i mecz o wejście do ścisłego finału pokonując kolejno drużyny PCE ZSP, II LO i ZSM-I.
- Odsłony: 2681
-
Powitanie lamką szampana
-
Obiadokolacja:
-
Kremowa zupa z suszonymi pomidorami i bazylią
-
Zapiekana pierś z kurczaka z mozarellą, bakłażanem i cukinią podana z sosem serowym, bukietem warzyw, sałatką z winegretem i pieczonymi ziemniakami
-
Tort okolicznościowy
Bufet słodki:
- Wybór ciast i deserów (2 porcje na osobę) (m.in. Szarlotka, Ciasta owocowe, Sernik, Ciasto jogurtowe, Panna Cotta z sosem owocowym, Creme Caramel z sosem czekoladowym, Mus z gorzkiej czekolady, Pucharek tiramisu, Mus owocowy na galaretce, Słodkie ptysie z kremem i inne słodkości)
Zimne przekąski:
- Kurczak faszerowany w trzech smakach
- Sałatka a’la Cesar
- Kieszonki schabowe z musem chrzanowym i mandarynką
- Sałatka Broccoli z szynką
- Śledzik Łysego i Koreczki śledziowe
Gorące dania:
- Zupa Minestrone
- Schab duszony z leśnymi grzybami i gratin ziemniaczaną
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Kawa, herbata, cukier, mleczko, cytryna
- Woda mineralna z cytryną, napoje
- Pieczywo, masło
Stół szwedzki:
- Specjały Stołu wiejskiego, Owoce morza (krewetki, kalmary, małże), Tymbaliki drobiowe i warzywne, Polędwiczka z kurkami, Zawijaniec boczkowy, Roladki z indyka, Sałatka Neapolitańska